Wat is traden?

Wat zijn CFD’s? CFD staat voor ‘Contract For Difference’. Een contract for difference is een financieel instrument waarbij twee partijen met elkaar afspreken om het waardeverschil van een onderliggend goed tussen nu en de toekomst met elkaar te verrekenen. Dat onderliggende goed kan van alles zijn: een vreemde valuta, een grondstoffen, een aandeel, een beursindex (of in theorie ieder product dat aan waardeverandering onderhevig is). Een belangrijk kenmerk van CFD’s is dat je niet daadwerkelijk eigenaar wordt van het onderliggende goed. Je komt alleen overeen om de waardeverandering te verrekenen, alsof jij eigenaar was geweest van het goed. Deze overeenkomst sluit je doorgaans via een CFD broker. Er is geen expiratiedatum of vast moment waarop het contract beëindigd wordt. Pas als jij verwacht dat er geen verder rendement te behalen valt op het onderliggende goed, beëindig je een CFD (net zoals je een aandeel zou verkopen). Het grote voordeel van CFD is dat je met een klein bedrag kan handelen. Ook kan je bij de instap bepalen hoeveel risico je maximaal loopt in een trade, door het plaatsen van een stoploss. Linda zal je hier bij begeleiden.

Keuze van de broker: Belangrijk in jouw trade plan is de keuze van de broker. Linda heeft hieronder een lijstje met brokers die ze aanraadt om haar trades mee te volgen. Welke broker kies jij? De ene broker gaat voor lage spreads, lage margins en de andere broker is volledig gefocust op bonussen. Kijk goed naar wat jouw portefeuille aan kan en vraag desnoods Linda om advies, zij kan jouw huidige situatie bekijken om tot een conclusie te komen, welke broker het beste bij jou past. 

 

De volgende brokers worden door Linda aangeraden:

– BUX, ideaal voor beginners én alle andere traders. MP50 is beschikbaar op aanvraag. Ik zou zelf niet meer dan MP25 inzetten op BUX (your capital is at risk). Je kunt deze app zo makkelijk en moeilijk maken als jij wilt. Ook is er een heuse BUX community in Nederland en andere landen op de wereld. Voor ieder wat wils dus! Social trading is via BUX binnenkort mogelijk (mirror/copytrading).

– Trading212, ideaal voor grotere spelers die meer uit hun trades willen halen (your capital is at risk). 1 DAX contract = 1 euro per punt. Margin voor het minimale, 1 DAX is 97 euro. Met 2 stuks/contracten speel je constant voor 2 euro per punt. Wil jij een exclusieve 10% EXTRA BONUS ontvangen bij jouw eerste storting? Dat kan door je voornaam en achternaam te mailen naar info@trademetlinda.nl  Je krijgt tot aan 1000 euro bonus van Trading212, afhankelijk van jouw storting.

– IG Markets, ideaal voor de ervaren traders die een professioneel platform willen (your capital is at risk). Stel je hebt morgen geld nodig, betalen ze je meteen uit. Duurt maximaal 1 dag. Tevens zitten ze ook met een helpdesk in NL, alleen per deze maand gaan ze hiermee naar de UK, echter kun je gewoon in het Nederlands mailen etc. De platformen zijn ook gewoon in het Nederlands. Mail info@trademetlinda.nl als je meer informatie wilt hebben in welke middelen je het beste kunt handelen.

– Markets.com, een broker die werkt met mooie bonussen. Als je graag handelt in indexen zoals DAX, AEX dan zit je hier goed. Deze broker vraagt geen commissie voor de indexen! Velen vinden Markets.com handig vanwege de app en de klantenservice. Wil je liever handelen met een Engelse app dan kan dat hier.

 

BROKERS OP MT4:

– GKFX, StandardFix account, ideaal voor de kleinere trader die zo min mogelijk risico wil en voor de ervaren trader die zo veel mogelijk winst wilt. Minimale portefeuille wat aangeraden wordt op deze broker is 300 euro. DAX margin is: 10,00 voor 0,1 lot. Dat is 0,10 cent per punt. Goedkoper dan dit krijg je echt bij geen enkele broker! Maar het is beter om de trades kort aan te houden, omdat je anders transactiekosten blijft betalen. AANRADER!

XM.com, pak een 1:100 Micro account en krijg een 30 dollar/25 euro (no deposit) BONUS met een nieuw echt geld account. Dit is een broker, beschikbaar op Metatrader 4 dat erg geschikt is voor ervaren daily traders die van een goed bonusprogramma houden. Als je vaak trade zijn extra bonussen, terwijl je trade altijd welkom. XM.com heeft ook wekelijkse wedstrijden met prijzen van $5000,- en maandelijkse/jaarlijkse wedstrijden met prijzen tot 1 miljoen, verdeeld over de winnaars. Je kunt hieraan meedoen als lid, met nepgeld. Je handelt dan in valuta en grondstoffen. Bij XM.com kun je het beste storten via iDeal tussen 5 euro en 200 euro (zonder kosten) en opnemen via Bank Wire Transfer is tussen 160 en 200 euro (zonder kosten). Ook heeft deze broker: AEX (NETH25).

– AVA trade, een goede broker met een ruim aanbod aan CFD producten  Je kunt hier ook traden met AEX met een aantrekkelijk kleine lotsize: 0.01 dus het minimale van het minimale. Ook is Olie hier een goed product, met af en toe aantrekkelijke swap fees (als je short bent met olie). Ook krijg je bij AVA trade een mooie bonus bij een storting vanaf 200 euro! Open hier een Demo-account bij AVA trade