What’s up 2017?

Het is mooi om te zien hoe langetermijn trades uitkomen. Olie is hier een duidelijk voorbeeld van. 54,00 is de nieuwe weerstand geworden, 52,00 daaropvolgend om weer terug te gaan in de trend naar beneden, zoals ik in mijn vorige blog over #olie voorspeld had. Het maakt bij technische analyse (TA) vrij weinig uit wat de OPEC beslist, de uitkomst is meestal gericht op waar olie volgens mijn TA is. Dus een goede tactiek hiervoor is: kortetermijn winstnemen, vervolgens opnieuw en hoger (beter) instappen en tops blijven verkopen (short) met een max bij 60,00 voor olie. EUR/USD heeft in de tussentijd de 1.06 steunzone doorbroken en was met een redelijke vaart doorgezakt naar 1.03. Dit had ik verwacht en ook vermeld bij leden van Trade met Linda. Wat ik voor de komende tijd van dit volatiele valutapaar denk? Ik denk dat EUR/USD opnieuw lagere koersen gaat zien, 1.03/1.02 moet in ieder geval weer geraakt worden om een mooie bodem te vormen op de langetermijn. Sinds Trump president is geworden is er al zo veel gebeurd. Je merkt tot nu toe alleen de positieve effecten ervan op de beurs. De Amerikaanse indexen bereikten begin 2017 nieuwe highs (record) en het lijkt maar niet op te houden. Toch ben ik er vrij zeker van dat dit voor een lange termijn een terugval laat zien. Iets waar Trump niet blij mee gaat zijn, omdat het dan lijkt alsof het zijn schuld is dat de koersen zakken. Hij is een zakenman, dus winsten moeten juist beter zijn. America first! En de Europese indexen volgen daarna wel… Ook merk je een duidelijk verschil bij valutaparen over de hele wereld, die steeds volatieler worden en nieuwe extremen bereiken. En dat allemaal door Trump. Het is pijnlijk om dit ook in de grafieken terug te zien, dat het nodig is om zo iemand als Trump te hebben. Ik denk namelijk dat zodra de ogen geopend zijn, men massaal aandelen zal verkopen nu er nog goede, hoge winsten (koersen) zijn. En dat uiteindelijk alles in elkaar zakt, omdat de economie balanceert op valse beloftes, afspraken etc. 2017 wordt een spannend jaar na een turbulenteus 2016 (ik weet het, het is geen woord maar het laat wel de nodige essentie zien van wat ik bedoel) met onder andere gebeurtenissen als de Panama Papers, Italiaans Referendum, Brexit, Griekse bankencrisis, Deutsche Bank en Volkswagen schandalen en nieuwe recordhoogtes van de Amerikaanse indexen Dow Jones, S&P en Nasdaq. Op dit moment is het uiterst aantrekkelijk om te traden vanwege volatiele markten, hoe onvoorspelbaar je ook denkt dat het is. Technische analyse helpt je om jouw onzekerheden op de beurs weg te nemen. Maar dan moet je wel geduld hebben. Houd naast geduld ook rekening met eventuele transactiekosten bij jouw broker.

Brokers als Markets.com en Plus500 (your capital is at risk) hanteren voor de korte termijn aantrekkelijk lage kosten, maar voor de langetermijn zijn ze toch weer te duur. Houd in jouw beleggingskeuzes dus rekening met jouw eigen handels plan. Wat wil jij met jouw nieuwe of huidige trade doen? Is het een korte- of langetermijn trade dus met welke termijn en tactieken ga je traden op welke broker?

Vind hier meer informatie over verschillende brokers.

Absolute transparantie bestaat niet!

WAT IS HET EFFECT VAN 

TRANSPARANTE 

BEDRIJFSVOERING OP DE 

CONSUMENT?

Laten we eerst met het begin beginnen. Transparantie is een veelbesproken woord van deze tijd waar iedere persoon een andere betekenis aan geeft. Zo geeft het woordenboek het volgende als betekenis:

trans·pa·rant (bijvoeglijk naamwoord)

1 doorzichtig; doorschijnend

2 helder van opzet, makkelijk te doorzien (Van Dale, 2016).

Een transparante financiële organisatie is helder en makkelijk te doorzien, toch? Nee, wij praten als bedrijf constant zo ruim mogelijk, om zo wazig mogelijk te zijn. Dus hoe minder wazig we zijn, hoe transparanter we zijn. Dat lijkt er al meer op. Helder zijn en minder wazig zijn vat ik op als oprecht eerlijk zijn.

Ooit van het ‘glazen huis’ gehoord? Een belangrijke communicatie-trend is ‘Het glazen huis’, ook wel de totale transparantie van overheid en bedrijven genoemd. Het glazen huis komt ook van de bekende 3FM actie die in het teken staat van openheid en eerlijkheid. Iedereen kan zien hoe of wat er daarbinnen gebeurt. En dat wil men steeds meer zien. De afstand tussen gebruikers en bedrijven is steeds groter geworden. Bedrijven die dit snel oppikken zijn banken. Denk aan renteverhogingen en verlagingen. Het was voorheen een bekend probleem dat banken niet transparant waren over de rentewijzigingen. Of hoeveel het nou kost als je in de min staat. Hier is dankzij onder andere de Consumentenbond verandering in gekomen sinds 2009. Consumenten hebben meer rechten gekregen.

Doordat deze afstand zo groot is, willen gebruikers dat het bedrijf transparant is. Dit houdt in dat van bedrijven en overheid eerlijkheid naar de buitenwereld wordt verwacht over zaken als organisatiebeleid, duurzaamheid, winst, bedrijfscultuur, omgang met medewerkers en de kwaliteit-prijs verhouding van hun producten en diensten. Tot aan wat je doet achter de schermen, bij jouw bureau. Mede doordat de economie zo kwetsbaar geworden is, merk je dit ook aan het extra geld dat steeds bijgeprint wordt door de ECB en FED. De manipulatie van valuta zoals de Yen, de Griekse bankencrisis… Door grote maatregelen te nemen, die een onverklaarbare achtergrond of beredenatie hebben, heeft de consument juist minder vertrouwen gekregen in bedrijven en in de overheid. Waar en door wie worden de grote beslissingen echt genomen. Waarom zijn al die referenda er? De keuzes die democratisch gemaakt worden zijn in mijn ogen niet de allerbeste keuzes. Kijk maar naar Nederland met het Oekraine referendum, Brexit en Trump. De opkomst van de trend transparantie is dus een combinatie van deze toenemende behoefte aan informatie en het afnemende vertrouwen in bedrijven. Niet doen wat je beloofd wordt namelijk direct afgestraft op Social Media of via andere online manieren.

Open en eerlijk zijn is alsnog een keuze van een persoon, dus ook van een bedrijf. Alles wat een organisatie wil publiceren, wordt sneller zichtbaar. Dit komt door het internet dat je eigenlijk niets meer kan verbergen. Consumenten krijgen informatie voorgeschoteld.  Wat een organisatie niet wil publiceren, wordt sneller zichtbaar. Hier heb je op grote schaal, bedrijven als Wikileaks voor en op kleine schaal heb je de consument zelf die zijn of haar mening geeft over een misstap of schandaal van een bedrijf. Iets wat men fout doet, is veel moeilijker toe te geven dan wanneer men iets goeds doet. Je wilt tenslotte niet verkeerd gepubliceerd worden.

Als je een werk- of school account hebt bij Microsoft 365, dan kun je de tekst hierboven in de Sway versie zien.

 

Samenvatting van 2016

2016 was een succesvol jaar voor Trade met Linda en ook op BUX met onder andere de channel Daily Trading Tips waar voorheen alle tips langskwamen, maar nu alleen de kwartaalcijfer tips.

Resultaten Trade met Linda in 2016
Accuracy is nog altijd boven de 90% met Trade met Linda.
Trade met Linda heeft minstens 212 trades gegeven in 2016.

Trade met Linda beloofde in 2016 minimaal 5 trade tips per maand op basis van Technische Analyse, wat uit komt op 60 trades per jaar. Hier heeft Linda hard aan gewerkt met de leden, want de resultaten in 2016 zijn 199 winstgevende trades van de 212, 13 in verlies gesloten. En dat allemaal voor 10 euro per maand (excl BTW)! Inclusief persoonlijk contact en meedenkwerk, waar vind je dat nog meer? Trade met Linda wil namelijk toegankelijk zijn voor iedere particulier. Om Linda’s trades te volgen moet je wel precies de uitleg van het volgen goed snappen, Linda opent minimaal 2 trades van ieder 0,50 cent per punt (DAX) is 1 euro per punt.

Even een snelle blik op het totaal aantal behaalde punten op basis van de Trade met Linda tips in 2016:
3283 pips OIL
minimaal 6908,13 p DAX
S&P 173,03 p
AEX +66,05 p
Wallstreet +1080 p
IBEX (Spain) +131,92 p
GOLD +287 p
SILVER +24 pips
PLATINUM +41,3 p
Arcelor mittal +518 pips

EUR/USD +2802,2 pips
AUD/USD +705 pips
USD/CAD +40 pips
GBP/USD -380 pips
NZD/USD +61 pips
USD/JPY +569 pips
EUR/JPY +170 pips
GBP/JPY +300 pips
GBP/AUD -440 pips
USD/CHF +14 pips
EUR/CHF +39 pips
AUD/NZD +35 pips

Zo zie je maar, het gezegde KCATL – Keep Calm and Trust in Linda klopt zeker als je de trades aanhield zoals gezegd werd. Daarnaast zijn de visies en scenario’s die uitkwamen niet hierin meegerekend, dus als trader kan je zelfstandig ook nog op die scenario’s handelen en er meer winsten uit halen op een dag, maand of jaar!

Trade met Linda neemt op dit moment 7 trades mee naar 2017. Deze zijn allemaal langetermijn trades omdat Linda even niet kan daytraden.

Ook is geconcludeerd, dat als Trade met Linda de huidige, openstaande trades in verlies zou sluiten, we nog steeds goede winsten overhouden aan de trades van 2016. Een voorbeeld: minimaal 4700 DAX punten winst houden we dan nog steeds over!

Samenvatting Trade met Linda:
Qua puntentelling staat Trade met Linda nog altijd ruim in de plus met alle trades als zij de huidige, openstaande trades ook zou sluiten. Linda is (als ze niet kan daily traden) een swing trader dus zij sluit de openstaande trades liever niet. Als ze een stoploss zou zetten op langetermijn dan is het het aantal behaalde punten in de plus, wat de ingestelde stoploss wordt. Trade altijd met het zelfde risico, zodat je steady en winstgevend kan traden. Dus met de openstaande trades zou je met 1 euro per punt DAX minimaal 4728 euro winst behaald kunnen hebben. Je kunt al met 1 euro per punt spelen op verschillende brokers met verschillende soorten margins. De een vraagt 100 euro of meer ruimte, de andere broker 30 euro.

Hoogtepunten 2016:
Niet alleen de indexen maar ook olie is een veel verhandeld product bij Trade met Linda. Hierin handelt ze succesvol op haar visie en dat kun jij ook. Neem hier gauw een kijkje. Er zijn dit jaar grote gebeurtenissen geweest waar van Trade met Linda haar leden tot in de puntjes begeleid heeft om deze grote bewegingen en events te overleven. Ook dit is succesvol gelukt!

Onder andere de short van de indexen tijdens de Brexit verkiezingen en de langetermijn long bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen heeft Linda vooraf voorspeld en gezien. Juist contrair kijken is hoe je de markt voor kan zijn. Trade met Linda handelt op basis van technische analyse.

 

Trade met Linda heeft een zeer succesvol jaar achter de rug en deelt dit graag met haar abonnees. Ook komend jaar zal Trade met Linda weer keihard werken om goede rendementen te behalen. Ben je (nog) geen abonnee? Dit is wat je kunt verwachten:

Vooruitblik op 2017/2018:
– Nog meer waardevolle index, olie, goud en eur/usd trades! Minimaal 5 per maand (zolang Linda parttime is)
– Site vernieuwing, zodat onder andere blogs er beter uit komen in de vorm van een maandelijkse nieuwsbrief
– Meer daily trades en misschien zelfs een forum erbij.
– Livestream trades
– Wekelijkse/dagelijkse nieuwsbrief indexen als DAX
– Beter overzicht van tips en scenario’s, ge-automatiseerd met bijv. hulp van #hashtags #AEX
– Duidelijk vakantieschema voor Linda, gebaseerd op de maanden wanneer het minst gebeurt op de beursmarkten. Er zijn 52 weken in een jaar, waarvan Trade met Linda in 40 weken kan traden met haar leden. De vakantiemaanden zullen vallen rond juli, augustus, september, oktober of december. Dit zijn de rustigste handelsmaanden in een jaar. Hierover bericht Trade met Linda jullie uiteraard op tijd zodat jullie je eigen vakantieschema ernaar aan kunnen passen als jullie dat willen.
– TML meetings
– Eventuele (app)uitbreidingen van Trade met Linda platform (hier gaat Linda met haar afstuderen onderzoek naar doen)

Dit alles kost uiteraard tijd en geld, wanneer Trade met Linda haar dienst stap voor stap uitbreidt, zal de maandprijs ook verhoogd worden. Trade met Linda wil haar toegankelijkheid in haar concept wel behouden voor iedere particulier. Dus de prijs wordt verhoogd naar maximaal 50,00 excl BTW. Dit zal gefaseerd gebeuren en hier word je tijdig van op de hoogte gebracht.

We beginnen met een upgrade van de website, waarin de blogs beter ingedeeld worden, Technische Analyse materiaal van onder andere mijn seminars op BUX online worden gezet voor de leden en leden een betere ledenportal krijgen om zelf in te zien tot wanneer hun abonnement afloopt.

De beurs op dit moment en wat het met je doet

Het is een roerige periode met de Amerikaanse Presidentsverkiezingen op komst en de kwartaalcijfers die grotendeels tegenvallen. Denk aan autobedrijven als Ford, Volkswagen en meer. Volkswagen is eindelijk akkoord gegaan met een boetebedrag van 14,7 miljard dollar na hun schandaal. Zelfs Toyota heeft 5,8 miljoen van haar auto’s teruggeroepen vanwege ‘foutjes’ bij de airbag fabrikant.

Lees meer…

Olie, het nieuwe zwarte goud of weg ermee?

Olie heeft sinds een paar dagen weerstand 52,00 heeft bereikt, hoe gaan we nu verder? Laten we eerst beginnen met wie ik ben, Linda Tran aka Adnilnart, afstudeerder, blogger op BUX, eigenaar van Trade met Linda en ik blog ook weleens voor ForexFox! Ik geef mijn opinie middels technische analyse en houd af en toe rekening met nieuws of speciale gebeurtenissen. Maar het valt mij meestal op dat juist bij speciale gebeurtenissen waar hoge verwachtingen van volatiliteit zijn, deze helemaal niet gebeuren. Dus kijk ik liever op de grafiek om te zien wat die mij te vertellen heeft. En we hebben het in dit artikel dus over olie.

Lees meer…