EUR/USD zit je vast?

Als we terugblikken op afgelopen jaar kunnen we concluderen dat EUR/USD al een tijdje vastzit in een ontzettend brede range. 1.15-1.06 is de range waar EUR/USD als enige taak heeft om hier uit te breken. Maar naar boven of naar beneden?

Ik kijk zelf nog altijd naar beneden. Dit zou er op duiden dat de indexen moeten stijgen wanneer het EUR/USD paar daalt.

Vrijdag 30 september had ik het herstel van Deutsche Bank al gezien, de bodem was rond 10.00 nabij. Niemand had de stijging van de indexen op vrijdag 30 september aan zien komen. Maar omdat Deutsche Bank volgens mijn Technische Analyse de bodem nu wel echt had bereikt en zou moeten draaien, en wat bleek het einde van het week de beste afsluiter van de week én maand te zijn zeg!

Hoe mooi is dat om te zien. Deutsche Bank staat op het moment van schrijven op 11.69. Leden van Trade met Linda die long zijn gegaan vrijdag hebben mooie winsten behaald.

EUR/USD staat op dit moment op 1.12400 en in augustus 2016 stond deze ook al rond de 1.13/1.12 te dwarrelen. Een duidelijker beeld van wat ik bedoel met een brede range kun je zien op de maandgrafiek van EUR/USD.

Een uitbraak naar boven (boven 1.15) zou een nieuwe uptrend betekenen en een vrije val voor de europese en amerikaanse indexen. Een uitbraak naar beneden zou een verdere downtrend betekenen en nieuwe hoogtepunten van het jaar voor de indexen. Ik noem ze ook wel de verduidelijking van de ‘hogere toppen’.

Tot die tijd blijft EUR/USD braaf in haar brede range van 1.15000 en 1.06000. Deze range is groot genoeg om de indexen volatiel zijwaarts te laten bewegen voor een lange tijd. Het is voor de meeste handelaren erg onduidelijk waar we naar toe gaan en het einde van het jaar nadert.

Persoonlijk denk ik dat we met de indexen in een short trend zitten op langetermijn, wat EUR/USD weer omhoog duwt naar 1.15000 en zelfs 1.16000. Er is daar tenslotte ruimte zat naar boven voor zoals je ziet.

In april 2016 en zelfs eerder konden we met Technische Analyse al concluderen dat EUR/USD in een downtrend zit. Met onderstaande afbeelding kun je zien dat de langetermijn trend erg duidelijk short is.

Het mooie aan deze zijwaartse ranges is dat je in de markt van tegenwoordig juist van deze volatiele tijden gebruik moet maken.

Nu een mooie tip voor EUR/USD. Mijn advies is wederom: short te gaan met EUR/USD vanaf 1.13 of hoger naar 1.11 of lager als koersdoel.

Als je deze range aanhoud, kun je vaker tussentijds winstnemen. Wat ik hiermee bedoel is dat je met dit mooie valutapaar ook kortetermijn ritjes maakt, door constant de toppen te verkopen.

SELL THE TOPS, BUY THE DIPS!

– En ja hoor, op het moment van schrijven staat EUR/USD rond 1.102 (mooie winsten)!

Een reactie plaatsen